top of page

משקאות קפה קרים

משקאות הקפה שירעננו לכם את הקיץ

בקיץ הישראלי החם והמהביל אין כמו משקה קפה קר לצנן אתכם ולעורר אתכם במקביל.

ישנן עשרות משקאות קרים המבוססים על קפה, קפה ויזיני מציג לכם, כמה משקאות פשוטים וטעימים שכל אחד יכול להכין במטבח הביתי.



Ice coffee- אייס קופי

המשקה המוכר והמרענן שנמכר בכל בית קפה ומאוד פשוט להכנה, האייס קופי מורכב משוט של אספרסו, קוביות קרח, וחלב קר. ניתן לחזק אותו בעוד שוט של אספרסו או אפילו להוסיף קוביות קרח על בסיס קפה,

ויש המדללים אותו במים ומשתמשים בפחות חלב, כל אחד לפי טעמו.


פרפה יווני - Frappe

המרענן הרשמי של היוונים, קפה קר מוקצף וסמיך, היוונים משתמשים בבלנדר מיוחד להכנתו, אתם יכולים להשתמש בשייקר על מנת להכינו. מכניסים לשייקר שתי מנות אספרסו, קרח וחלב קר ומנערים במשך כ- 15-30 שניות, על מנת שהקרח יהיה מרוסק, מוזגים לכוס גדולה ושותים לרוויה.

אפוגטו איטלקי - Affogato

משקה קינוח המורכב מאספרסו חם וגלידה קרה. זהו משקה המשחק עם ניגודים, בין המר למתוק, החום לקור והמוצק לנוזל. לאפוגטו מוצלח יש לשים בכוס כדור גלידה, רצוי וניל, ליצוק מעליו שוט של אספרסו ופשוט ליהנות מאכילת הגלידה ומשתיית המשקה.


חליטה קרה - Cold Brew

קפה בחליטה קרה הפך למבוקש במיוחד, בעיקר מאחר ושיטת החליטה, מפיקה טעמים וארומות שלא מורגשים בהכנת קפה חם בלחץ. החליטה הקרה מפחיתה את החמיצות והמרירות שבקפה והופכת אותו לפרותי ומתוק.

תהליך החליטה הוא ארוך, אך ההכנה היא קצרה. טוחנים קפה בטחינה גסה ומעבירים אותו לקנקן, מוסיפי לקנקן מים בטמפ' החדר, ביחס של 1:8 מים לקפה.

מערבבים ומשרים למשך כ14-16 שעות, ניתן לשמור את הקנקן במקרר או בטמפרטורת החדר.

את המשקה המוכן יש לסנן מחלקיקי הקפה הטחון, והוא יכול להישמר במקרר למשך כשבועיים.

ניתן לדלל את החליטה להוסיף לה קרח או חלב, היא בהחלט משקה מעולה לאירוח ביום קיץ חם.


כדי להמתיק את משקאות הקפה הקרים, ניתן להשתמש במי סוכר, או פשוט להמס את הסוכר במשקה האספרסו החם, על מנת שתוכלו ליהנות מהמתיקות הרצויה לכם.


בקפה ויזיני תוכלו למצוא תערובות טריות ואיכותיות שיהפכו את חוויית הקפה הקר שלכם למעולה

התערובות המומלצות שלנו למשקאות הקפה הקרים הם: הסיציליאני, SIX ולחובבי הקפה החזק MAX

הקפה החד זני המומלץ למשקאות קרים הוא אתיופיה סידמו.

לקיץ צונן ומהנה במיוחד.



bottom of page