top of page

הירוק היום ירוק מאוד - סוד הקפה הירוק

בתקופה האחרונה הקפה הירוק הפך לשם דבר, בתחום הבריאות והשמירה על המשקל

התכונות המיוחסות לו גורמות לרבים לרכוש אותו בצורה גולמית, טחון או בכמוסות.

אז מה הסוד של הקפה הירוק ?


פולי קפה ירוק, הם פולי קפה, שלא עברו תהליך של קלייה. תהליך זה, גורם לפולי הקפה לאבד חלק מיתרונותיהם הבריאותיים.


הקפה הירוק עשיר בסיבים תזונתיים ומכיל מינרלים כגון אשלגן סידן ומגנזיום.

בקפה הירוק קיים נוגד חימצון טבעי הנקרא חומצה כלורוגנית, שלטענת המחקרים, מסייע בטיפול בלחץ דם גבוה, סכרת, בעיות עיכול ואפילו מסייע לירידה במשקל.


המחקר שקבע כי הקפה הירוק מסייע לירידה במשקל, מבלי לשנות את התזונה, הוביל להפיכתו לכוכב עולה, בתעשיית התרופות הטבעיות והתזונה.

המחקר גילה כי החומצה הכלורוגנית מעכבת את שחרור הגלוקוז למחזור הדם, ובשל המחסור בגלוקוז בכבד, הגוף מתחיל לשרוף תאי שומן על מנת להגיע לרמת גלוקוז תקינה, ובכך הוא מגביר את חילוף החומרים, וגורם לשריפת שומן עודף.

הקפה הירוק נמכר כעת כתוסף תזונה טחון, בכמוסות ובאבקה, אך המהדרין רוכשים אותו בצורתו הגולמית, פולים ירוקים מזן ערביקה.

שיטת ההכנה והטעם של הקפה הירוק שונה מאוד מהקפה שאנו מכירים, ויש כמה דרכים להכין אותו.

ניתן לטחון את הפולים הירוקים, לשים כפית האבקה בכוס וליצוק עליה מיים רותחים,לחכות כ-10 דקות ולסנן. שיטה אחרת שלוקחת זמן רב יותר, היא השרייה של פולי הקפה הירוק ללילה, לאחר מכן הרתחה של הפולים במיי ההשריה, ובישול על אש נמוכה למשך רבע שעה. יש לחכות שהמשקה יתקרר לסנן ולשתות, שיטה זו מייצרת משקה בעל טעם חזק מאוד, אך ניתן לדלל אותו במים. את הקפה הירוק שותים על הבוקר או פעמיים ביום לאחר הארוחה.

תכונותיו של הקפה הירוק עוד נחקרות, ומאחר והמחקרים שנעשו עד כה לא היו ארוכי טווח, עוד לא ניתן לדעת מה הן ההשפעות לטווח הרחוק. כל זה אינו מונע מחסידיו של הקפה הירוק, להאדיר אותו ולהפוך אותו למוצר צריכה בסיסי.









bottom of page